Kunstnerne

   
 

 

   
   
   
   
   
   
   

 

 

Valgerdur

Hauksdottir

 

P O Box 8903

128 Reykjavik

Island

 

valgerdur@hauksdottir.is

hauksdottir.is


født i Reykjavik i 1955.

Uddannelse i bildende kunst i USA, hvor hun afsluttede sin Master of Fine Arts-eksamen i 1983. Hauksdottir har i over 25 år arbejdet professionelt som kunstner og underviser på flere kunstakademier.

 

Hauksdottir har været gæstelærer og –kunstner ved adskillige universiteter og kunstakademier i Europa og USA, bl.a. kunstakademierne i Finland og Sverige, universiteterne i Colorado, Florida, New York, Texas og Utah. Præmier og æresbevisninger omfatter bl.a. Fulbright Visiting Scholar forskning, æresudnævnelser ved internationale udstillinger i Egypten og Ungarn og kunstnerophold i Rom, Paris og Finland. De sidste to år har Hauksdottir været gæsteprofessor i grafik ved Indiana University, Bloomington, USA.

 

Gennem de senere år har Hauksdottir udviklet sin egen teknik, hvor hun arbejder på tyndt, håndlavet papir og forener litografi, fotografi, ætsning og maleri. I mange tilfælde er disse værker udført på begge sider af papiret, således at der ikke nødvendigvis er nogen bestemt forside af værket. Lyset spiller en stor rolle i samspillet mellem skygge og lys, idet lyset har forskellig gennemtrængning i det gennemsigtige papir. Kombineret med disse værker har Hauksdottir i nogle tilfælde anvendt lydværker, der har været udarbejdet i samarbejde med komponister.

 

 

< Kunstnerne