UDSTILLINGER

Exhibitions

 english text 

Aktuel udstilling

KUN STENTRYK

For tiden præsenteres vi konstant for visuelle indtryk, billeder er blevet en ligeså stor del af vores kommunikation som ord. Derfor er det svært at forstille sig en verden uden billeder. I slutningen af 1790’erne ville Aloys Senefelder,der var tysk komponist, trykke sine noder til bøger. Det satte gang i dén revolution, der dannede grunden for vores tids billedkultur – litografiet.

Stentryk (eller litografisk tryk) blev opfundet a Aloys Senefelderf, har haft den største indflydelse på den moderne demokratisering af billedet. Før stentrykket eksisterede der kun langsomme og dyre metoder, som f.eks. træsnit til at reproducere billeder, og derfor var illustrationer forbeholdt de rige og kunst udelukkende for præster, fyrster og adelige. I dag findes der et utal af metoder til at reproducere billeder på fra de digitale til de enkle, som alle kan benytte sig af.

Fyns Grafiske Værksted ønsker at sætte fokus på stentrykket i den oprindelige form. Vi har inviteret vores medlemmer til at vise deres stentryk i en fælles udstilling fra d. 28. juni -30. juli.

Fernisering d. 28. juni kl. 15-17:00, udstillingen åbnes af Jens Bohr - alle er velkomne.

Søren Bjælde
Soeren Bjaelde