Aktuel udstilling  / for English please look below     

Close To Graphics

Anne Marie Ploug og Kirstine Vaaben

4. juni–27. juni 2021

I en fælles udstilling med titlen Close To Graphics viser Anne Marie Ploug og Kirstine Vaaben en række grafiske værker samt tegninger og akvareller.

Anne Marie Ploug tager på udstillingen afsæt i én form – en forenklet grafisk udgave af kvindens vulva, der signalerer styrke og energi, men som også er et aktuelt symbol på selvstændighed og forandring. Formen bearbejdes gennem grafiske processer, collage, stoflighed, farvenuancer, skygger og huller. Forside bliver til bagside og fravalg bliver tilvalg. Anne Marie udfordrer de traditionelle processer i eksempelvis træsnit og kobbertryk i et helt unikt grafisk sprog.

Anne Marie Ploug kalder formen for MANKO efter det japanske slang for kusse. Ordets oprindelse peger på et mix af kulturel arv og traditionsbrud, hvilket er essensen af Anne Maries arbejde med billedkunst.

Kirstine Vaabens værker tager udgangspunkt i naturens mønstre og strukturer. Hun iagttager de former, naturen viser sig i, og omsætter dem i en intuitiv bearbejdning. Akvarellerne på udstillingen er skabt gennem en styret kunstnerisk proces og materialernes egne frie bevægelser. De mønstre og strukturer, der opstår i akvarellerne, minder på fascinerende vis om organiske elementer, mønstre, spor og aflejringer skabt i naturen.

Kirstine Vaabens tegninger på udstillingen viser blandt andet en slags topografi i et netværk af mange små streger og punkter i forskellige størrelser. Det er en form for spindelvævsmønstrer, som bevæger sig organisk hen over billedfladen. De grafiske kobbertryk er ligeledes skabt ud fra en optagethed af naturen og landskabet former.

Udstillingen åbner fredag d. 4. juni kl. 14–16. Alle er velkomne til at besøge den. Kunstnerne vil være til stede. Man skal bære mundbind for at få adgang til udstillingen.

 

 

Kirstine Våben

Kirstine Vaaben

 

[/et_pb_text]

 

Aktuel udstilling