UDSTILLINGER

Exhibitions

 english text 

Aktuel udstilling

IB AGGER – besat

En nysgerrig Pioner vender blikket tilbage til start. Fyns Grafiske Værksteds historie er tæt forbundet med Ib Aggers. Fyns Grafiske Værksted opstod som en besættelse hos en lille gruppe grafikere - nogle var fra København, iblandt dem var Ib Agger. Ib arbejdede utrættelig for ideen, indtil den blev til virkelighed en dag I 1976.

Ib har altid været nysgerrig på grafik, tilbage i 90’erne eksperimenterede han bl.a. med litografi på en helt ny måde. Han beskriver selv, at han har været besat af streger. I hans værker forsøger han at nå ind til en kerneværdi af både emnet, bevægelsen og stregen.

I Ibs nye værker arbejder han ofte meget ekspressivt og udelukkende i sort/hvid. Disse utrolig smukke og enkle værker har Fyns Grafiske Værksted fået lov til at vise i en særlig udstilling der åbner d. 2. februar kl. 11:00.
Alle er velkomne til ferniseringen og udstillingen, det er dog ikke sikkert at kunstneren vil være til stede.


 


Information:
Ib Agger (født 1928) har altid været skarp til grafik, han er uddannet på grafisk skole på Kunstakademiet i København 1954.

Agger bor i Svendborg, her er et link til en film med et dejligt portræt af Ib Agger, hvor han fortæller om at være besat af streger: https://www.youtube.com/watch?v=nMjt_Nx2DO0

Ib udtaler selv om sit arbejde: Efter 4 års intenst arbejde med at undersøge udtryksmulighederne i en stregs forløb over papiret, føltes det efter endnu en blodprop i 2017, som en befrielse, at vende tilbage til den kendte sammenhæng mellem oplevelse og udtryk, som førte til den række tegninger af konkylier og udsigten ud i haven , som nu udstilles i Grafisk værksted.

Konkylie