UDSTILLINGER

Exhibitions

 english text 

Aktuel udstilling

”Fra Mark Rothko Art Center”


På Fyns Grafiske Værksted vises fra 26.10 til 20.11 en grafikudstilling med den kryptiske titel:
Fra Mark Rothko Art Center. Fernisering fredag den 25.10 fra kl. 15 til 17.
Anledningen er, at i denne forsommer udstillede Fyns Grafiske Værksted på Daugavpils Mark Rothko Art Centre i Letland. Udstillingen var en stor succes – og vi vil derfor gerne præsentere et udvalg af værkerne fra udstillingen for det grafikinteresserede publikum herhjemme.

Daugavpils Mark Rothko Art Center
Mark Rothko (egl. Markus Yakovlevich Rothkowitz, 1903-1970), født og opvokset i Daugavpils, var en af de store kunstnere fra det 20. århundrede inden for abstrakt ekspressionisme, bedst kendt for sine gådefulde farvefeltmalerier. Mark Rothko Art Center er en multifunktionel institution for kultur, kunst og uddannelse, placeret i den gamle fæstnings arsenal i Daugavpils, Letland. Et unikt sted, der nærmest må betegnes som Letlands pendant til det danske Louisiana. Foruden en permanent samling af originale Mark Rothko værker har Mark Rothko Art Center skiftende udstillinger af samtidskunst. Se mere på: https://www.rothkocenter.com

Fyns Grafiske Værksteds udstilling på Daugavpils Mark Rothko Art Centre
I år var Fyns Grafiske Værksted inviteret til at udstille på Daugavpils Mark Rothko Art Centre fra den 26. april til den 23. juni. I udstillingen deltog 80 af vore medlemmer med 158 værker. Både de grafiske teknikker og værkstedets medlemmer i ind- og udland var bredt repræsenteret.
Tre repræsentanter fra Fyns Grafiske Værksted deltog i åbningen af grafikudstilling på Daugavpils Mark Rothko Art Centre fredag den 26. april. Det var en fernisering med bravour – pressekonference, hornorkester, fine taler og mange gæster. Daugavpils Mark Rothko Art Centre fejrede nemlig seks års fødselsdag (længere har stedet ikke eksisteret) – og det gjorde man med en fælles åbning af seks fine udstillinger, hvor vores udstilling var den ene.
En stor ære! Alle vore værker var stilfuldt indrammet bag refleksfrit glas og blev præsenteret på bedste måde i den gamle kanonhal. En udstilling i absolut topklasse.
I forbindelse med udstillingen blev der også udgivet et fint katalog.
I løbet af de godt to måneder udstillingen varede, blev den set af 13.000 gæster.
Vore grafikere var begejstrede for udstillingen – 65 af deltagerne donerede i alt 89 værker til den nye grafiksamling, som man er ved at opbygge på Daugavpils Mark Rothko Art Centre. Derfor kan man med rette hævde, at Daugavpils Mark Rothko Art Centre i dag ejer den største samling af grafik fra Fyns Grafiske Værksted i hele Baltikum.

Fra Mark Rothko Art Center
Det har været både en stor udfordring og en fantastisk oplevelse at udstille på Daugavpils Mark Rothko Art Centre i Letland. Den glæde og energi, der er genereret gennem en lang proces, vil vi gerne dele med det grafikinteresserede publikum herhjemme.
Fyns Grafiske Værksted har desværre ikke økonomi til at indramme i museumsglas og egetræsrammer, ej heller vægplads nok til at præsentere 158 værker. Derfor bliver det i en mere beskeden udgave, hvor de 80 deltagende medlemmer viser hver et værk. Men man mærker suset!

Alle er velkomne til åbningen fredag d. 25. oktober kl. 15-17:00.