KURSUSPLAN / for English please look below

Vi afholder 6-8 kurser om året, og de er åbne for alle der har interesse i at lære om grafik. Kurserne har typisk en varighed på 4 dage fra 10-16, prisen varierer alt efter hvor mange dage det varer, hvor mange deltagere der kan være, og om underviseren kommer langvejs fra.

Ved tilmelding betales for kurset. Hvis kurset bliver aflyst, bliver hele beløbet tilbagebetalt til dig. Men hvis du aflyser din deltagelse senere end 15 dage før kurset start, får du kun 50 % tilbage af kursets pris.

 

 

 

FEBRUAR 25.-27.02. EKSPERIMENTERENDE LINOLEUMSTRYK med Hardy Ernst
Vi ætser, skærer, sliber, præger, ridser og meget mere i linoleumspladerne og kan derved opnå utrolige effekter og strukturer i pladerne. Sammen med udskårne plader fungerer det optimalt. Vi trykker flerfarvetryk og med tykke og tynde lag tryksværte. Dit syn på linoleumstrykkets muligheder vil helt sikkert være forandret efter dette kursus.

3 dage kl. 10–16.
Max. 8 deltagere
Pris: 1.200 kr.
Udgifter til materialer: afhængigt af forbrug mellem 150-300 kr.

 

FEBRUAR 11. MONOTYPI med Aziz Pour FULDT
KURSUS for grafikere – begyndere og øvede i monotypi med Aziz Pour.
Dette er en åben kursusdag, hvor du kan komme med dine egne ideer og få hjælp af Aziz til at afprøve dem. Vi arbejder med aluminiumplader, rester af mønstre fra stof (fx gamle kniplinger), monotyper og evt. ætsninger i aluminium. Tag gerne dine egne ideer med og lad os afprøve dem.

1 dag kl. 10–14.
Max. 8 deltagere
Pris: 300 kr.

APRIL 14.17. TRÆSNIT I FARVER med Jens Bohr
Traditionel træsnit kursus med farver. Der vil blive undervist i farvetræsnit udført på flere plader – en for hver farve – i princippet blå, rød, gul og de overtryksfarver, det kan medføre. Det er den grundlæggende form for farvetræsnit, der, udover selve det at snitte i træ og undersøge forskellige skæremåder, er en god øvelse i farveforståelse og træning af vilje og hukommelse. Medbring gerne hvad I har af træsnitsknive, skitser, blyanter etc. Ud over kursusprisen vil der være udgifter til materialer, som kan købes på kurset.

Der undervises alle 4 dage kl. 10–16.
Max. 8 deltagere
Pris: 1.600 kr.
Udgifter til materialer: afhængigt af forbrug mellem 150-300 kr.

 

MAJ 12-14.05 LITOGRAFI med Wieslaw Dabrowski
Litografi på originale sten er noget man kan blive bidt af. Vi lægger ud med s/h for begyndere. Der tegnes direkte på stenen med specialblyant eller tusch. Tag gerne dine egne tegninger med.

Der undervises 3 dage, hver dag fra kl. 10–16.
Max. 6 deltagere
Pris 1.600 kr.

 

JULI 22-25.07. Fotogravûre workshop med Jonathan McFadden

Kursus i fotogravure med Jonathan McFadden fra Kentucky University i USA. Kurset bliver holdt på engelsk.

The workshop will be an adult oriented workshop focusing on monotype techniques with photogravure and photo relief plates, where participants will learn and turn digital photographs  into etching plates that can be hand printed. This technique will allow participants to create multiple impressions of their image and give them the ability to switch the colors of the photopolymer plates.

4 dage kl. 10-16.
Max: 8 deltagere
Pris: 1.800 kr.
Omkostninger til materialer: afhængigt af forbrug mellem 300-600 kr.

SEPTEMBER 30.september – 3.oktober DYBTRYK med Birthe Reinau

Tema: Byernes Landskaber     Dybtryk: Koldnålsradering, stregætsning, blødgrundsætsning, akvatinte og løftegrundsætsning.

Koldnålsradering, hvor der raderes direkte i en akrylplade med radérnålen, og hårdgrunds- og blødgrundsætsning hvor motivet ætses i kobberplader i et jernkloridbad. Til stregætsning påføres pladerne en hårdgrund hvori motivet tegnes med radérnålen.

Til blødgrunds-ætsning på føres pladerne en blødgrund hvor i der kan laves aftryk af struktur fra tekstiler, blade, fjer og andre flade strukturer. Der kan også lægges et tyndt stykke pergamentpapir over blødgrundspladen. Så kan der tegnes deri med blyant og litografisk kridt og der fremkommer en streg med kridtet og blyantens struktur. Med akvatinten kan der lægges trineætsede gråtoner på raderingerne. Til løftegrunden bruger vi også akvatinte. Efter raderingen og ætsningen trykkes pladerne på fugtigt bøttepapir på en trykpresse. Der trykkes i sort/hvid og i farver.

Inspirationen: Fotos af byer og byernes indbyggere, bøger om byer, danske, italienske, afrikanske, japanske byer og mange flere byer fra hele verden. Vi vil gå ud og tegne i byen. På papir og grafiske plader, henter vi inspiration og motiver i gaderne omkring os, til jeres grafiske tryk.

 Vi vil se på danske og internationale kunstneres værker, både fra før og i samtidskunsten; Käthe Kolwitz, Goya, Palle Nielsen, Jes Fomsgaard, Dea Trier Mørk, Antonio Tapies og mange flere. Der kræves ingen forhåndskendskaber, blot lysten og nysgerrigheden efter at arbejde med grafik på et intenst kursus med spændende udfordringer og fuldt tryk på.

Der undervises alle 4 dage kl. 10–16.
Max. 8 deltagere
Pris: 1.600 kr.
Udgifter til materialer: afhængigt af forbrug mellem 250-500 kr.

 

NB medlemmer får 25 % rabat på kurserne.

 

For tilmelding til kurser kontakt:

fynsgrafiskevaerksted@gmail.com

eller følg linket: https://fynsgv.dk/vare-kategori/courses/

eller +45 6613 9973