english text 

 

Kursusplan

Vi afholder 6-8 kurser om året og de er åbne for alle der har interesse i at lære om grafik. Kurserne har typisk en varighed på 4 dage fra 10-16 og prisen er 1.500 kr.

Tjek de enkelte kurser for tidspunkt, pris og varighed nedenunder:

KURSER 2019

 

DECEMBER 14.-15. & JANUAR 18.-19.

Japansk træsnit ved Dina Lundvall og Oscar Yran

Denne instruktion i træsnit på japansk facon foregår over to weekender. Du vil lære at planlægge dine tryk i flere farver, snitte i det rigtige træ på den rigtige måde og trykke på det rigtige papir. Der undervises alle dage 10-16 på dansk og engelsk.

Max 10 deltagere

Pris: 1.800 kr.

 

KURSER 2020

 

FEBRUAR 7.-9. 2020

Litografi af Wieslaw Dabrowski
Litografi på originale sten er noget man kan blive bidt af. Vi lægger ud med s/h for begyndere. Der tegnes direkte på stenen med speciel blyant eller tusch. Tag gerne egne tegninger med. 

Der undervises 3 dage, hver dag fra kl. 10-16.
Max. 6 deltagere
Pris 1.400 kr.

FEBRUAR 21.-23.  

Udvidet ætsekursus for øvede med Trine Anderschou

Kurset henvender sig til øvede grafikere, som har arbejdet med stregætsning og evt. lidt akvatinte før.

Målet med kurset er fordybning i ætseteknikker: Vi arbejder i kobber og med flere teknikker inden for akvatinte og løftegrund. Medbring en enkel skitse og en ikke for stor kobberplade. Det er også muligt at købe kobber på værkstedet, som så klippes til og afdækkes før brug. Papir, tarlatan og øvrige materialer kan ligeledes købes på værkstedet.

Max antal deltagere 6

Pris: 1.200 kr.

 

MARTS 7-9. 2020

Eksperimenterende linoleumstryk ved  Hardy Ernst

Dette kursus vil ændre dit syn på linoleumstryk. Vi ætser, skærer, sliber, borer, afdækker m.m. i linoleum og frembringer nye muligheder for strukturer og overflader som kan bringe din kunst et nyt sted hen. Ætsning er rigtig godt til at lave skyer, himmel, vand og andre strukturer med og kombineret med udskårne plader, er teknikken unik. Trykning er et helt kapitel for sig som kan varieres i det uendelige. Vi arbejder med flerfarvetryk. Kursisterne skal medbringe arbejdstøj, gamle bomuldsklude, gamle og nye pensler, en lille plastbøtte med låg, skæreværktøj hvis man har, hårtørrer, en skuresvamp, et alm. malerlærred (opspændt ca. 30x40 cm) samt en ide til et billede.

Max 10 deltagere

Pris: 1.500 kr. 

Der kan forkomme udgifter til materialer.

 

MAJ 15-17

Koldnål / Törrnål udvidet kursus med Leif Samuelsson

Du vil få en omfattende introduktion til koldnål, som Leif kalder törrnål. Koldnål kan have karakter af ætsning, når først du har været gennem Leif Samulssons kursus.

Leif: Olika aspekter på torrnålsgravyr och dess möjligheter, hur man kan överföra skisser till kopparplåtar med hjälp av Photoshop, genomgång av olika tryckmetoder. Deltagare skall ta med en torrnål, skavstål och polerstål. En mindre plåt 10x15 eller något liknande.

Max 8 deltagere

Pris: 1.500 kr. 

Der kan forkomme udgifter til materialer.

OBS kurset foregår på svensk.

 

AUGUST 7.-10. 2020

Manière Noir med Xavier Charbonneau

Mezzotinte-kursus med den canadiske grafiker Xavier Charbonneau, som besøgte os i 2019, hvor han var Artist-in-Residence. Xavier arbejder på Atelier Circulaire iMontreal i Canada. 3 dages kursus.

Max 8 deltagere

Pris: 1.500 kr. 

Der kan forkomme udgifter til materialer.

NB: Kurset forgår på engelsk og fransk.

 

SEPTEMBER  2020

Fascinerende farve træsnitkursus med Anastasiya Nestrova

Fra skitse til træblok – den oprindelige grafik. Træsnittet er den ældste manuelle grafik. På dette kursus lærer du fra bunden om færdighederne i denne teknik. Dine ideer bliver skitseret og skåret ud i træ ved hjælp af teknikken i 'den tabte form' og overføres trin for trin via trykpressen eller manuelt til papiret. Deltagerne har et veludstyret værksted til rådighed. Materialer kan købes på kurset. Der undervises alle 4 dage kl. 10-16.
Max 8 deltagere
Pris: 1.800 kr.
Omkostninger til materialer afhængigt af forbrug mellem 25-40

NB: kurset foregår på tysk og engelsk

 

OKTOBER 9.-11. All is possible! with Estelle Lacombe

Multiple scripts, which combine all possible technics on metal. 

On a blank plate where you already have engraved, we combine and evolve various writings by means possible. We will try: time of acid bite, material of aquatinte, roulette, sandpaper, scraper, soft varnish, ....
The metal plates can be worked, taken up, reworked in an endless time- Learn to let yourself be guided by these graphic games, to '' push '' the plate like a personal garden, and discover the surprise of the transformation.
This course is over 3 days.

Max. 8 deltagere

Pris: 1.500 kr.

OBS! Undervisningen foregår på engelsk og fransk.

NB medlemmer får 25 % rabat på kurserne.

For tilmelding til kurser kontakt:

fynsgrafiskevaerksted@gmail.com

eller +45 6613 9973