KURSUSPLAN / for English please look below

Vi afholder 6-8 kurser om året, og de er åbne for alle der har interesse i at lære om grafik. Kurserne har typisk en varighed på 3 dage fra 10-16, prisen varierer alt efter hvor mange dage det varer, hvor mange deltagere der kan være, og om underviseren kommer langvejs fra.

Ved tilmelding betales for kurset. Hvis kurset bliver aflyst, bliver hele beløbet tilbagebetalt til dig. Men hvis du aflyser din deltagelse førend 15 dage før kurset start, får du kun 50 % tilbage af kursets pris.

Tilmelding : fynsgrafiskevaerksted@gmail.com

 

NOVEMBER  CNC ved Sten Fjordside

Introduktion til CNC-skæring. UDSKUDT

Det vil være en god ide at se youtube kanal Shaper og udforske Origin + Studio + Plate og det nye Trace som jeg desværre først får i november måned.

Studio er software hvor man kan prøve en demo hvor du kan gemme et projekt i SVG fil som kan overføres til CNC her er et eksempel det er kun text med cnc man kan også bruge andre plader zink kobber nylon osv. Medbring gerne egen pc, og et digitalt oplæg. 1 dag kl. 10-16:00

Max. 6 deltagere

Pris: 300 kr.

 

NOVEMBER 24.-27. 11. Farvetræsnit med Jens Bohr

Traditionel træsnit kursus med farver. Der vil blive undervist i farvetræsnit udført på flere plader – en for hver farve – i princippet blå, rød, gul og de overtryksfarver, det kan medføre. Det er den grundlæggende form for farvetræsnit, der, udover selve det at snitte i træ og undersøge forskellige skæremåder, er en god øvelse i farveforståelse og træning af vilje og hukommelse. Medbring gerne hvad I har af træsnitsknive, skitser, blyanter etc. Ud over kursusprisen vil der være udgifter til materialer, som kan købes på kurset.

Der undervises alle 4 dage kl. 10-16
Max 8 deltagere
Pris: 1.800 kr.

 

2024

FEBRUAR 2.-4. februar Ætsning ved Trine Anderschou

3-dages kursus i ætseteknikker for begyndere og lidt øvede. På kurset arbejder vi med det helt grundlæggende inden for ætsning – eller får det genopfrisket. Der bliver med udgangspunkt i en kobberplade på 10 x 10 cm lavet stregætsning og akvatinte (gråtonerne i en ætsning), og pladen trykkes efterfølgende. For at udnytte tiden bedst muligt, bedes deltagerne medbringe en lille, enkel skitse/tegning til ætsningen, hvor der indgår felter med hvid, sort og 2-3 gråtoner. Materialer kan købes på kurset. Koldnål og pensler kan købes/lånes.
Der undervises alle 3 dage kl. 10-16
Max 6 deltagere
Pris: 1.800 kr.

MARTS 15-17 marts Eksperimenternde Linoleumstryk med Hardy Ernst

Vi ætser, skærer, sliber, præger, ridser og meget mere i linoleumspladerne og kan derved opnå utrolige effekter og strukturer i pladerne. Sammen med udskårne plader fungerer det optimalt. Vi trykker flerfarvetryk og med tykke og tynde lag tryksværte.

Dit syn på linoleumstrykkets muligheder vil helt sikkert være forandret efter dette kursus.

3 dage kl. 10–16.                                                   Max. 8 deltagere                                                     Pris: 1.800 kr.

Udgifter til materialer: afhængigt af forbrug mellem 150-300 kr.

 

APRIL 05.-07. april, Collografi ved Line Eskestad

Metalpladen er skiftet ud med karton: Der radéres, skæres, præges og vi lægger lag på lag med lim eller shellac. Det er både højtryk og dybtryk og både sort/hvid og farve. Kom og leg og eksperimenter!

3 dage kl. 10–16.                                                   Max. 8 deltagere                                                     Pris: 1.800 kr.

MAJ 03-05.maj LITOGRAFI med Wieslaw Dabrowski
Litografi på originale sten er noget man kan blive bidt af. Vi lægger ud med s/h for begyndere. Der tegnes direkte på stenen med specialblyant eller tusch. Tag gerne dine egne tegninger med.

Der undervises 3 dage, hver dag fra kl. 10–16.
Max. 6 deltagere
Pris 1.800 kr.

Udgifter til fælles materialer: ca. 100-200 kr. - derudover det papir, du selv bruger.

JUNI 15.- 17. juni. Cyanotypi ved Lone V. Petersen

Cyanotypi er magi og kemi. Det er en printteknik hvor solen bliver brugt som eksponeringskilde. Det er en legende og eksperimenterende teknik, hvor man ikke altid helt kan styre resultatet. Det er også en af verdens ældste fotografiske printteknikker opfundet i 1842 af John Herschel. Teknikken blev brugt i 1843 af den britiske botaniker Anna Atkins til sine smukke og sanselige cyanotypi'er af tang og alger.

Ved at blande to forskellige kemikalier og vand opnås en lysfølsom emulsion, der påføres papir (eller andre materialer, der kan tåle at blive lagt i vand).

Blomster, planter, genstande, negativer, positiver osv. lægges på papiret under en glasplade, eksponeres i sollys og fremkaldes derefter i vand. De områder der er belyst, vil fremstå i en dyb, mørk blå farve, de ikke belyste områder i forskellige grader af hvid/materialets farve. Vi vil eksperimentere med belysningstider, "våd cyanotypi", tilsætning af salt, krydderier, sæbeskum osv., og vi vil afprøve blegning og toning af cyanotypierne.

Medbring gerne blomster og planter (evt. pressede) og digitale fotos som kan bruges til at lave transparenter, flade genstande, skabeloner ... og masser af solskin!

Udgifter til fælles materialer: ca. 200 kr. - derudover det papir, du selv bruger.

Der undervises alle 3 dage kl. 10-16
Max 8 deltagere
Pris: 1.800 kr.

For tilmelding til kurser følg linket: https://fynsgv.dk/vare-kategori/courses/

Lone V. Petersen