KURSUSPLAN / for English please look below

Vi afholder 6-8 kurser om året, og de er åbne for alle der har interesse i at lære om grafik. Kurserne har typisk en varighed på 3 dage fra 10-16, prisen varierer alt efter hvor mange dage det varer, hvor mange deltagere der kan være, og om underviseren kommer langvejs fra.

Ved tilmelding betales for kurset. Hvis kurset bliver aflyst, bliver hele beløbet tilbagebetalt til dig. Men hvis du aflyser din deltagelse førend 15 dage før kurset start, får du kun 50 % tilbage af kursets pris.

Tilmelding via vores webshop.

 

2024

 

SEPTEMBER 13.-15. september, Collografi ved Line Eskestad 

Metalpladen er skiftet ud med karton: Der radéres, skæres, præges og vi lægger lag på lag med lim eller shellac. Det er både højtryk og dybtryk og både sort/hvid og farve. Kom og leg og eksperimenter!

3 dage kl. 10–16.

Max. 8 deltagere

Pris: 1.800 kr.

SEPTEMBER, 7+8 september ARTIST BOOKS ved Eva fra KKV i Malmö

Artists Books och grafik ligger nära varandra och många av konstnärer som arbetar med grafik gör även Artists Books.

På denna kursen kommer vi att gå igenom några strukturer som lämpar sig väl för grafik och Artists Book. Vi börjar med enkla vikningar som kan utvecklas till mera komplicerade strukturer om man vill. Vi fortsätter med en arks och två arks häftningar samt concertina formatet som man även kan sy in extra sidor i.

Vi gör även en limmad bok som endast behöver tryck/motiv på en sida av pappret.

Deltagarna uppmuntras att ta med egen grafik till kursen, det kan vara provtryck och äldre tryck som man kanske vill experimentera med. Även annat papper som man kanske har samlat på sig och vill använda.

Om man inte har eller vill använda sig av egna tryck så är det inga problem, de modeller oh böcker som görs under kursen kan göras blanka och användas som referenser när man vill arbeta med egen grafik i bokform. Kurset foregår på svensk

Der undervises 2 dage kl. 10-16
Max 8 deltagere
Pris: 1.200 kr.

OKTOBER 11.-13. oktober Kobberætsning ved Trine Anderschou

Kurset henvender sig primært til lidt øvede, men du vil blive mødt på dit individuelle niveau.

Der bliver arbejdet i kobberplader, først og fremmest med stregætsning og gråtonerne i almindelig akvatinte. De grundlæggende ætseteknikker og trykning bliver demonstreret og afprøvet.

For at udnytte tiden bedst muligt, er det en god ide at medbringe en lille skitse (ca. 10x10 cm) til en ætsning, hvis motiv er enkelt og indeholder flader med farverne hvid, sort og 2 grå nuancer.

Der kan købes klargjorte kobberplader, tarlatan og papir på kurset. Koldnåle og pensler kan lånes af Trine.

Der undervises alle 3 dage kl. 10-16
Max 6 deltagere
Pris: 1.800 kr.

UDSKUDT: Cyanotypi ved Lone V. Petersen 

Cyanotypi er magi og kemi. Det er en printteknik hvor solen bliver brugt som eksponeringskilde. Det er en legende og eksperimenterende teknik, hvor man ikke altid helt kan styre resultatet. Det er også en af verdens ældste fotografiske printteknikker opfundet i 1842 af John Herschel. Teknikken blev brugt i 1843 af den britiske botaniker Anna Atkins til sine smukke og sanselige cyanotypi'er af tang og alger.

Ved at blande to forskellige kemikalier og vand opnås en lysfølsom emulsion, der påføres papir (eller andre materialer, der kan tåle at blive lagt i vand).

Blomster, planter, genstande, negativer, positiver osv. lægges på papiret under en glasplade, eksponeres i sollys og fremkaldes derefter i vand. De områder der er belyst, vil fremstå i en dyb, mørk blå farve, de ikke belyste områder i forskellige grader af hvid/materialets farve. Vi vil eksperimentere med belysningstider, "våd cyanotypi", tilsætning af salt, krydderier, sæbeskum osv., og vi vil afprøve blegning og toning af cyanotypierne.

Medbring gerne blomster og planter (evt. pressede) og digitale fotos som kan bruges til at lave transparenter, flade genstande, skabeloner ... og masser af solskin!

Udgifter til fælles materialer: ca. 200 kr. - derudover det papir, du selv bruger.

Der undervises alle 3 dage kl. 10-16
Max 8 deltagere
Pris: 1.800 kr.

JUNI, 21-23. juni Elektrisk ætsning med Nick Christie

Underviser: Nick Christie, på besøg fra Incubate Printmaking workshop i Newcastle Upon Tyne, England

Lær en miljøvenlig måde at ætse plader ved hjælp af elektricitet.

Elektroætsning er en form for dybtryk, som har lignende resultater som de mere almindeligt anvendte former for syreætsning. I stedet for at bruge en ætsende væske bruges omvendt elektrolyse, i dette tilfælde zinksulfat til ætsning af zink. En lille elektrisk strøm ledes gennem pladen, omkring en volt, hvilket starter ætseprocessen.

Nogle af de mest bemærkelsesværdige fordele ved denne metode i forhold til syreætsning, er at være i stand til at kontrollere ætsningens styrke ved at dreje på strømmen. Metoden udvikler  ikke giftige dampe, og opløsningen producerer ikke affald der skal kasseres. Nogle elektroætsningsløsninger har været i brug i over 20 år.

I løbet af denne tre-dages workshop vil du først blive vist, hvordan man forbereder en elektroætsestation. Denne består af enten en vandtank eller -bakke, en elektrolytopløsning og en lille strømenhed.  Når pladerne er ætset, sværtes de og trykkes på næsten samme måde som traditionelle ætseplader.

Når du har lært det grundlæggende i elektroætsning, vil du blive introduceret til nogle mere avancerede måder at bruge denne teknik på. Dette vil omfatte skabelse af teksturer, akvatint og 'grafitmalet'-metoden, som er en måde at skabe meget følsomme mærker i pladen.

Der undervises alle 3 dage kl. 10-16
Max 8 deltagere
Pris: 1.800 kr.

 

For tilmelding til kurser følg linket: https://fynsgv.dk/vare-kategori/courses/

 

Lone V. Petersen