MARTS 18.-19.03. PHOTOSHOP ved Peter Tang 

 

 

 

KURSUSPLAN / for English please look below

Vi afholder 6-8 kurser om året, og de er åbne for alle der har interesse i at lære om grafik. Kurserne har typisk en varighed på 4 dage fra 10-16, prisen varierer alt efter hvor mange dage det varer, hvor mange deltagere der kan være, og om underviseren kommer langvejs fra.

Ved tilmelding betales for kurset. Hvis kurset bliver aflyst, bliver hele beløbet tilbagebetalt til dig. Men hvis du aflyser din deltagelse senere end 15 dage før kurset start, får du kun 50 % tilbage af kursets pris.

Weekend workshop i Cyanotypi – d.  8+9 oktober.
Selvstudie og fælles lærling, dem der tilmelder sig skal selv sørge for at indhente informationer om emnet og være klar på at prøve sig frem - sammen.

2 dage 10-16

Max: 8 deltagere
Pris: 150 kr. til materialer.

NOVEMBER 5.-8. Ætsning, akvatinte og blødgrund med Birthe Reinau 

Kursus i dybtryk med inspiration fra havets elementer.

Der bliver arbejdet på kobberplader, alle teknikkerne bliver grundigt gennemgået og der arbejdes med dem på kursets 4 dage.

Stregætsningen er den sorte linje. Med akvatinteætsningen kan der laves gråtoneskalaer fra hvidt til sort og flere toner derimellem. I blødgrundsætsningen kan der laves aftryk af fjer, blomster, plantedele, tang, tekstil m.m. I blødgrunden kan der også tegnes med kridt og blyant gennem et tyndt stykke papir og dette giver en speciel streg struktur. På pladerne kan flere af teknikkerne kombineres.

Inspirationen bliver ” Havets elementer”: stranden, skibe, søfolk, fisk, havpattedyr, bølger, sneglehuse, konkylier, havfruer og havmænd. 

Men har du selv tegninger, uden for emnet, du gerne arbejde med i de grafiske teknikker er du meget velkommen til at bruge dem.

Klargjorte kobberplader, tarlatan og trykpapir kan købes på Fyns Grafiske Værksted.

Materialepris: 150 – 300 kr. alt efter forbrug. Radernåle og pensler kan lånes på værkstedet.

Max 8 deltagere.

Pris: 1.600 kr.

Birthe Reinau

JANUAR 13-15.01.2023 ÆTSNING I KOBBER med Trine Anderschou
Kurset henvender sig til lidt øvede. Der bliver arbejdet i kobberplader og primært med stregætsning og almindelig akvatinte, hvor grundlæggende ætseteknikker og trykning bliver demonstreret og afprøvet. For at udnytte tiden bedst muligt, er det en god ide at medbringe en lille skitse (ca. 10x10 cm) til en ætsning, hvis motiv er enkelt og indeholder farverne hvid, 3 grå nuancer og sort. Der kan købes klargjorte kobberplader, tarlatan og papir på kurset. Koldnåle og pensler kan lånes.

Der undervises alle 4 dage kl. 10–16.
Max. 6 deltagere
Pris: 2.000 kr.

FEBRUAR 25.-27.02. EKSPERIMENTERENDE LINOLEUMSTRYK med Hardy Ernst
Vi ætser, skærer, sliber, præger, ridser og meget mere i linoleumspladerne og kan derved opnå utrolige effekter og strukturer i pladerne. Sammen med udskårne plader fungerer det optimalt. Vi trykker flerfarvetryk og med tykke og tynde lag tryksværte. Dit syn på linoleumstrykkets muligheder vil helt sikkert være forandret efter dette kursus.

3 dage kl. 10–16.
Max. 8 deltagere
Pris: 1.200 kr.
Udgifter til materialer: afhængigt af forbrug mellem 150-300 kr.

FEBRUAR 11. MONOTYPI med Aziz Pour
KURSUS for grafikere – begyndere og øvede i monotypi med Aziz Pour.
Dette er en åben kursusdag, hvor du kan komme med dine egne ideer og få hjælp af Aziz til at afprøve dem. Vi arbejder med aluminiumplader, rester af mønstre fra stof (fx gamle kniplinger), monotyper og evt. ætsninger i aluminium. Tag gerne dine egne ideer med og lad os afprøve dem.

1 dag kl. 10–14.
Max. 8 deltagere
Pris: 300 kr. 

MARTS 18.-19.03. PHOTOSHOP ved Peter Tang
Undervisningen foregår på FGV den 16., 17. og 18. september 2022, hver dag fra kl. 9–16, frokost kl. 12-13. Underviser: Peter Tang. Nærmere information vil blive sendt til deltagerne inden kursusstart. Photoshop er et meget stort program med en manual på over 1000 sider. Derfor vil gennemgangen kun omfatte de mest grundlæggende funktioner. Vi vil arbejde med de basale
billedredigeringsværktøjer. Billeder til undervisningen vil blive udleveret sammen med andet materiale. Der vil under kurset ikke blive lejlighed til at arbejde med egne billeder.
En prøveversion af Photoshop kan hentes på nettet og bruges gratis i KUN 7 dage, så hent den ikke for tidligt, hvis du kun ønsker den gratis version. Prøveversionen kan hentes
på: https://www.adobe.com/dk/products/photoshop.html 
Absolut forudsætning for at få noget ud af at deltage: Fortrolighed med Windows 8 eller 10.

3 dage kl. 10–16.
Max. 6 deltagere
Pris: 1.500 kr.

APRIL 6-9. TRÆSNIT I FARVER med Jens Bohr
Traditionel træsnit kursus med farver. Der vil blive undervist i farvetræsnit udført på flere plader – en for hver farve – i princippet blå, rød, gul og de overtryksfarver, det kan medføre. Det er den grundlæggende form for farvetræsnit, der, udover selve det at snitte i træ og undersøge forskellige skæremåder, er en god øvelse i farveforståelse og træning af vilje og hukommelse. Medbring gerne hvad I har af træsnitsknive, skitser, blyanter etc. Ud over kursusprisen vil der være udgifter til materialer, som kan købes på kurset.

Der undervises alle 4 dage kl. 10–16.
Max. 8 deltagere
Pris: 1.600 kr.
Udgifter til materialer: afhængigt af forbrug mellem 150-300 kr.  

MAJ 12-14.05 LITOGRAFI med Wieslaw Dabrowski
Litografi på originale sten er noget man kan blive bidt af. Vi lægger ud med s/h for begyndere. Der tegnes direkte på stenen med specialblyant eller tusch. Tag gerne dine egne tegninger med.

Der undervises 3 dage, hver dag fra kl. 10–16.
Max. 6 deltagere
Pris 1.500 kr.

NB medlemmer får 25 % rabat på kurserne.

 

For tilmelding til kurser kontakt:

fynsgrafiskevaerksted@gmail.com

eller følg linket: https://fynsgv.dk/vare-kategori/courses/

eller +45 6613 9973